Call us toll free: +36/30-864-1700
Top notch Multipurpose WordPress Theme!

Rendezvényről

Ybl Szakmai Nap és Konferencia

Az Ybl Szakmai Nap és Konferencia rendezvény szervezője a Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete – IAESTE Hungary, állandó helyszíne pedig az Ybl Miklós Építéstudományi Kar.

A Szakmai Napon az előadásokat felváltva a Karon tanító neves oktatók, volt diákjaink, valamint cégek tarthatják meg. A rendezvény során a cégek kiállításokkal is megjelenhetnek. A változatos szakmai előadások sorát játékos a szakmához kapcsolódó kreatív versenyek színesítik.
A rendezvény további célja, elsősorban a hallgatók, valamint végzés után az őket alkalmazni kívánó cégek, illetve a termékeiket munkájuk során felhasználó építész-, építő-, műszaki menedzser, tűzvédelmi szakmérnökök számára teremtsük meg a találkozási és kapcsolatfelvételi lehetőségek különböző formáit. Továbbá, hogy a hallgatók közelebb kerüljenek a szakma gyakorlati világához, segítsük szakmai gyakorlati helyek biztosítását, ötleteket adjunk szakdolgozat, TDK dolgozat készítéséhez, valamint rálátást kapjanak a jövőbeni elhelyezkedési lehetőségekről.

Az előadások témáit az építéstudomány szerteágazó területeiről merítetjük:

Az érintett témakörök új épületek tervezésénél, és meglévők felújításánál a tervezés és felújítás stratégiai mozzanatai beépülhetnek az építészeti koncepcióba. Erősíteni szeretnénk a karon hagyományosan „családias” tanár-hallgató kapcsolatot, ezáltal motiválva a hallgatókat.

Történetünk

2010. szeptember 30-án az YMÉK történetében először megrendezésre kerülő rendezvényen 21 cég előadása mellett a Kar jeles oktatói által tartott előadássorozatokon vehettek részt a hallgatók. Akkor 44 előadást tartottak meg.

2011. szeptember 29-én és 30-án ismét lebonyolításra került. Ekkor már 30 cég részvételével több, mint 50 előadás közül válogathattak az érdeklődők.

2014. március 11-én lett újra megrendezve a konferencia, ahol 15 cég képviseltette magát előadásaikkal és termékbemutatóikkal. Az eseményen 600 hallgató és érdeklődő vett részt. Ebben az évben elsőként kerültek megrendezésre szakmai játékok, melyek nagy sikerrel zárultak. Mind a résztvevők, mind a szervezők nagyon élvezték a versenyeket.

2015. március 11-én megtartott rendezvényünket hagyományteremtőnek szántuk, amivel sikerült túlszárnyalni az eddigieket!

A 2016-os előadások számát a hallgatói létszámhoz igazítjuk, 21 előadást, 3 teremben blokkokban témakörökre bontva hallgathatnak majd meg a diákok és érdeklődők, valamint nyereményekkel és szakmai játékokkal várjuk a közönséget jövőre is.